pianoles     stemmen - onderhoud - reparatie     piano en vleugel verhuur     taxatie     transport     referenties   

Over Prima Piano

 

Prima Piano Deventer is een familiebedrijf. Het bedrijf is ontstaan uit de liefde voor piano’s en het vakmanschap. Eigenaar Ronald de Grauw is opgegroeid tussen de piano’s in de pianozaak van zijn vader en heeft al op jonge leeftijd piano leren spelen.

In 1956 werd het eerste filiaal geopend aan de Boxbergerweg in Deventer. Met vestigingen in Apeldoorn, Zutphen, Ede en Twello was de firma goed vertegenwoordigd in het oosten van Nederland.

Met de komst van de Nieuwe Media zoals het internet is Prima Piano weer gevestigd in het mooie Deventer aan de rivier de IJssel en levert Ronald instrumenten in geheel Europa! De passie het pianospel en de liefde voor het vak hebben er voor gezorgd dat Prima Piano is uitgegroeid tot een gerenommeerde en professionele piano & vleugel speciaalzaak.

Om mooie muziek te maken is er harmonie tussen mens en instrument nodig.
Het instrument moet daarvoor in een goede staat verkeren en een goede uitstraling hebben. Aan deze voorwaarden kun je werken en dat is precies wat Ronald doet. Hij kiest voor piano's van zeer goede kwaliteit waarbij karakter en klank de belangrijkste aspecten zijn. Piano's die door de vakman met trots en bezieling zijn gebouwd.

Gebruikte instrumenten die binnenkomen worden in het atelier aan een nauwkeurige inspectie onderworpen. Met oog voor de identiteit van het instrument wordt er overwogen of er wellicht onderdelen vervangen of hersteld moeten worden.

Prima Piano heeft een eigen restauratie atelier en een kring van deskundigen om zich heen die gespecialiseerd zijn in de verschillende vakgebieden van pianorestauratie. Deze expertise zullen wij eventueel inschakelen als dat gewenst is voor het herstel van het instrument.

De kracht van Prima Piano is de persoonlijke benadering door Ronald, een piano moet bij je passen, deze gaat deel uitmaken van jou en je muziek. Daarom is er tijd en aandacht voor jou en je keuze voor een piano. En alle andere zaken rondom de aanschaf, zoals het transport, kunnen verzorgd worden. En wat natuurlijk ook belangrijk is, is de aanschafprijs. Deze is aantrekkelijk omdat de piano's in het eigen atelier gerestaureerd worden.


Veel tevreden klanten hebben inmiddels een prachtige piano van Ronald thuis staan, lees hier de reacties.

Graag nodigen wij u uit om onze instrumenten te komen bewonderen en te bespelen.Prima Piano Peventer