• piano reparatie revisie repareren stemmen prima piano Arnhem deventer

Naast het half jaarlijks stemmen is ook onderhoud nodig aan uw piano of vleugel. Wij inspecteren, stemmen en regelen uw instrument af  zodat u weer optimaal kunt genieten.

Onderhoudsbeurt

Het piano- of vleugelmechaniek heeft veel draaiende en bewegende delen. Vanwege de wisselende
luchtvochtigheid in ons klimaat gaan houten delen in uw instrument krimpen of uitzetten. Daarnaast kan
ook het vilt van de hamerkoppen en dempers hard worden. Bij normaal gebruik is het belangrijk dat het
instrument één keer in de 5 jaar een onderhoudsbeurt krijgt.
Dit onderhoud bestaat uit:

  • reinigen
  • controle en behandeling draaipunten mechaniek.
  • reguleren (Afregelen van het klavier, mechaniek en de pedalen.)
  • stemmen
  • Intoneren. Hiermee wordt de optimalisering van de klank bedoeld. Na het afregelen en stemmen,
    worden de hamerkoppen afgesteld en wordt het hamerkopvilt bewerkt. Zo wordt een mooie en
    evenwichtige klank gecreëerd.

 

Reparatie

Kleine reparaties worden doorgaans bij u aan huis uitgevoerd. Indien het gaat om een grotere reparatie, dan neemt de technicus in overleg met u, het mechaniek of zelfs de piano (of vleugel) mee naar de werkplaats.

Revisie

Indien u besluit om uw instrument te laten reviseren, bijvoorbeeld omdat goed stemmen niet meer mogelijk is, dan zal uw piano of vleugel worden overgebracht naar de werkplaats. Hier zal de revisie worden uitgevoerd. Als u dat wenst, krijgt u een piano in bruikleen, zodat u kunt blijven spelen!

Prima Piano werkt samen met veel bekwame technici en gerenommeerde bedrijven. U kunt er dan ook zeker van zijn, dat u uw instrument weer in topstaat terug krijgt!

 

Een veel gestelde vraag:

Wij hebben een piano waarbij sommige toetsen of hamers blijven wel eens hangen. De piano speelt ook wat zwaar. In de winterperiode hebben we er vaker last van. De piano wordt toch regelmatig gestemd. Hoe kan dit?

Antwoord:  “Dit komt door achterstallig onderhoud. Niet alle pianostemmers zijn technisch ook vaardig genoeg om gebreken aan de piano te constateren, laat staan te herstellen.
De pianostemmer van Prima Piano is niet alleen vaardig in het stemmen van uw instrument, hij heeft ook veel technische kennis in huis. Mankementen of gebreken aan uw instrument herkent hij onmiddelijk.
Mocht er iets zijn geconstateerd, dat niet direct bij u thuis verholpen kan worden, dan kunt u het instrument in de werkplaats van Prima Piano laten repareren.
Wilt u graag blijven spelen? Dan kan………Prima Piano zorgt voor een vervangende piano.”

Start typing and press Enter to search