• Prima Piano vleugel kopen Deventer Apeldoorn Arnhem Zutphen Zwolle

Geschiedenis

Prima Piano Deventer is een familiebedrijf. In 1956 werd de eerste winkel geopend aan de Boxbergerweg in Deventer. Daarna volgden vestigingen in Apeldoorn, Zutphen, Ede en Twello.

De huidige eigenaar, Ronald de Grauw raakte al vroeg vertrouwd met alles wat met piano’s en vleugels te maken had. In zijn tienerjaren stond hij al geregeld in de winkel. Hij hielp zijn vader  met de verkoop en leerde daarnaast enorm veel op het gebied van pianotechniek, iets waar hij tegenwoordig veel profijt van heeft.

Het internet heeft er in sterke mate toe bijgedragen dat de naam ‘Prima Piano’ een begrip werd, niet alleen nationaal, ook internationaal. Op dit moment levert Prima Piano vanuit haar vestiging in Deventer, instrumenten in heel Europa! De passie voor piano’s, de liefde voor het vak en natuurlijk de liefde voor het pianospel, hebben ervoor gezorgd, dat Prima Piano uitgroeide tot een gerenommeerde en professionele piano & vleugel speciaalzaak.

Trots en bezieling

Om mooie muziek te kunnen maken, is het belangrijk dat er een goede harmonie bestaat tussen mens en instrument. Een instrument moet daarvoor niet alleen in een goede staat verkeren, het moet ook een goede uitstraling hebben. Ronald de Grauw werkt aan deze voorwaarden. “Ik kies voor piano’s”, zegt hij,.. “van zeer goede kwaliteit. Ik vind karakter en klank hierbij het meest belangrijk. Ik heb een zwak voor instrumenten die door de vakman met trots en bezieling zijn gebouwd.”.

Oog voor detail

Gebruikte instrumenten die bij Prima Piano aankomen worden in het atelier aan een nauwkeurige inspectie onderworpen. Met oog voor de identiteit van het instrument wordt overwogen, of er wellicht onderdelen vervangen of hersteld moeten worden.

Restauratie Atelier

Prima Piano heeft een eigen restauratie-atelier. Eigenaar Ronald de Grauw heeft zich samen met andere deskundigen gespecialiseerd in pianorestauratie. Inmiddels hebben zij veel piano’s en vleugels een ’tweede leven’ gegeven. Als een instrument het qua klank en karakter waard is om gerestaureerd te worden, zal alle expertise ingeschakeld worden, om hier opnieuw een topinstrument van te maken, een instrument wat opnieuw tientallen jaren mee kan.

De kracht van Prima Piano is de persoonlijke benadering. Ronald heeft hierover een uitgesproken mening: “Een piano moet bij je passen. Zo’n instrument gaat deel uitmaken van jou en je muziek. Daarom vind ik het belangrijk om tijd en aandacht voor de klant te hebben en voor de keuze van zijn of haar piano of vleugel. Ik probeer er ook de nadruk op te leggen, dat een klant zich geen zorgen hoeft te maken over transport en andere zaken die te maken hebben met de aanschaf. Alles wordt geregeld, geen punt”.

Doordat Prima Piano in restauratie is gespecialiseerd, kan de aanschafprijs van een instrument ‘zeer aantrekkelijk’ worden genoemd. De prijs is zo aantrekkelijk, omdat de instrumenten in het eigen, naast de winkel gelegen, atelier gerestaureerd worden.

Hoge klanttevredenheid

Prima Piano kent veel tevreden klanten. Velen hebben inmiddels ook een prachtige piano in huis staan. Lees de reacties….Graag nodigen wij u uit om onze instrumenten te komen bewonderen en te bespelen.

En natuurlijk….de koffie wordt vers gezet!

Start typing and press Enter to search