• pianostemmer-deventer-apeldoorn-zutphen

Prima Piano onderhoudt graag uw piano of vleugel.

Zoals u waarschijnlijk wel weet, is het onderhoud van uw piano of vleugel zeer belangrijk.

Het stemmen van een piano of vleugel is zeer specialistisch werk. De snaarspanning van een klavierinstrument is hoog. De gemiddelde snaarspanning van een vleugel bedraagt zo’n18.000 kg! De snaren zijn gemaakt van staal. Staal reageert (krimpt en zet uit) op warmte, kou en luchtvochtigheid.

Er vanuit gaand, dat uw instrument ieder half jaar is gestemd, kost een stembeurt €95* inclusief 21% b.t.w. (2x stemmen per jaar) Een enkele stembeurt zonder abonnement €115,-*

*Droogte!

De laatste jaren hebben we in Nederland te maken met lange en hele droge periodes. Het stemblok achter het gietijzeren frame waar de stempennen in zitten is van hout. Door de droogte trekt ook al het vocht uit het stemblok met als gevolg dat bij vooral wat oudere piano’s de stempennen minder vast in het stemblok komen te zitten. Door de enorme snaarspanning verloopt de stemming veel vaker dan in het verleden. Bij een reguliere half jaarlijkse stemming kan het dus voorkomen de pianostemmer meer tijd nodig heeft om de piano weer stabiel op toon te stemmen. Dit brengt extra kosten met zich mee. Vooraf bespreekt de pianostemmer dit met u.

Als uw piano of vleugel al geruime tijd niet gestemd is, is de toonhoogte gezakt. Het kost dan veel tijd om het instrument weer op stemming te brengen. Om dit probleem te voorkomen, of te minimaliseren, is het noodzakelijk, dat uw instrument periodiek, ieder half jaar, een stembeurt krijgt.

Ook de ruimte waar het instrument in staat is van belang. Als uw piano of vleugel in een tochtige omgeving staat, of zich in een ruimte bevindt waar de temperatuur niet constant is, zal het instrument sneller ontstemd raken. Uw pianostemmer heeft dan meer tijd nodig om het instrument weer op stemming te brengen.

Stemmen en pianotechniek.

De pianostemmer van Prima Piano neemt uitgebreid de tijd voor u en uw instrument.

Hij concentreert zich niet alleen op de juiste stemming, maar heeft ook aandacht voor de techniek van het instrument. De onderdelen in het pianomechaniek, zoals toetsen, hamers en dempers zijn van hout. Zij krimpen of zetten uit door wisselende luchtvochtigheid. Mocht de stemmer het van belang vinden, dat er wat dit betreft iets moet gebeuren om uw instrument weer in topconditie te brengen, dan zal hij dat uiteraard uitgebreid met u bespreken.

U kunt Prima Piano bereiken via telefoonummer 06 31680699. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen. De pianostemmer neemt dan contact met u op.

Stem afspraak maken

    PianoVleugel

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van hart.

    Start typing and press Enter to search